Airwatergreen lanserar luftavfuktaren NEXT480 med unikt låg energiförbrukning

NEXT-S

Airwatergreen lanserar nu NEXT480 – en modell i en NEXT-serien av kraftfulla industriella luftavfuktare. Modellen NEXT240 lanserades under våren och är i drift hos kund sedan i juni. NEXT480 har en flexibel och hög kapacitet med upp till 10.000 m3/h och kan ta bort upp till 500 kg vatten per dygn. NEXT480 har samma unikt låga energiförbrukning som NEXT240 på under 1.3 kWh/kg vatten.

Den patenterade teknologin som används i NEXT modellerna gör en låg energiförbrukningen möjlig men även att maskinerna är lika effektiva vid alla temperaturer mellan 0°C och 40°C. NEXT ger, liksom Airwatergreen övriga produkter, en minimal höjning av temperaturen på genomströmmande luft, vilket är en stor fördel i lokaler där man vill hålla en låg temperatur.

NEXT480 gör det möjligt att spara 100-tusentals kronor per år i sänkt energiförbrukning vid installationer inom Livsmedelsindustri, Processindustri, Lagerbyggnader, Torkanläggningar, ishallar etc. Vilket innebär motsvarande sänkning av CO2 avtrycket!

Med lansering av NEXT så tillförs marknaden för luftavfuktning en produkt som möter morgondagens behov på avfuktningskapacitet och energieffektivitet. En modern uppkopplingsbar produkt som kan styras från distans eller enkelt anslutas till ett process-/klimatstyrsystem.

Airwatergreen är ett innovativt företag som skapades runt nytänkande för hur man reducerar vatten ur luft på ett energieffektivt sätt. För sex år sedan lanserades luftavfuktarna FLEX och REX och idag har vi över 600 installationer i 8 länder. Nu kompletterar vi vårt produkterbjudande med NEXT480, vilket ger oss ett ännu bredare erbjudande av luftavfuktare!

Airwatergreen är ett innovativt företag som levererar produkter baserade på ny patenterad teknologi till en marknad som efterfrågar energieffektivare metoder för att säkra sitt inomhusklimat. Vi har visat att vår teknologi gör det möjligt för våra kunder att sänka sin energiförbrukning rejält. Nu tar vi åter ett kliv och ger marknaden tillgång till en mycket kraftfull och energieffektiv luftavfuktare.”, säger Bo Tiderman VD på Airwatergreen AB

 


Airwatergreen AB är ett svenskt luftbehandlingsbolag som erbjuder energieffektiv luftbehandling i alla klimat. Vi utvecklar och tillverkar produkter som avlägsnar fukt och lukt på ett effektivt sätt vilket förlänger livslängden på byggnader, varor och utrustning, samt skapar en hälsosammare arbetsplatsmiljö att vistas i. Produkterna bygger på patenterad teknologi som ger en rad unika fördelar. Fördelar är halverad energiförbrukning, plug ́n play installation och samma effektivitet vid alla temperaturer. Vi har idag över 600 installationer i 8 länder.

Läs mer på www.airwatergreen.com

Bo Tiderman
070 581 82 72
bo.tiderman@airwatergreen.com

ladda ner pressmeddelandet